Vineri , 20 Septembrie 2019
OTET DE KOMBUCHA 1L

OTET DE KOMBUCHA 1L

Prin conținutul ridicat de enzime si bionutrienți, oțetul de Kombucha determină o intensificare a metabolismului, accelerează digestia si stabilizează sucurile gastrice.Cititi si manualul ciupercii de ceai(kombucha)din rubrica articole

In stoc: 67

10,00 LEI

Descriere OTET DE KOMBUCHA 1L

Originea ciupercii s-a şters, însă se presupune ca a fost folosită în China în preajma anului 220 BC, în timpul dinastiei Tsin. Bautura a fost apreciată pentru cel putin 2000 de ani şi a fost numită “Ceaiul Imortalitaţii”. A fost adusă şi în Rusia şi Japonia şi se pare că japonezii i-au dat numele de kombucha, cândva in 415 AD. Se spune că împăratul Inyko a fost tratat cu ceaiul kombucha de catre un medic numit Kombu şi se pare că numele ceaiului de acolo i se trage: Kombu şi “cha” care înseamna ceai. De asemenea ruşii erau renumiţi pentru folosirea băuturilor vindecătoare şi se crede că “Tea Kvass” era ceaiul de kombucha. Scrierile lor precizau că o făceau cu o ciupercă specială japoneză. Ciuperca a tot fost împărtită în toate tările Europei însă a fost uitată în timpul celui de al doilea război mondial. Dupa război, dr. Rudolph Skelnar a început să le reamintească oamenilor de kombucha, vindecând cu ea pacienţi bolnavi de cancer, boli metabolice, hipertensiune şi diabet.

Ce este kombucha?

Este o colonie de cel putin 12 specii de microorganisme, bacterii si drojdii care convietuiesc in simbioza, alcatuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea si organizarea sa. In principal, colonia este compusa din bacterii „prietenoase” (Acetobacter xylinum) şi drojdii (Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces bruxellensis), ce traiesc intr-un mediu lichid de ceai verde/negru.
Kombucha contine mai multe specii de drojdii si bacterii, impreuna cu acizi organici, enzime active si polifenoli produsi de acesti microbi.
Cantitatile precise ale unui esantion pot fi determinate numai prin analize de laborator si variaza in functie de metoda de fermentare, insa kombucha poate contine oricare din urmatorii compusi: acid acetic, acid gluconic, acid glucuronic, acid lactic, acid usnic, acid butiric, acid oxalic, acid malic, etanol si vitamina B.

Prin conținutul ridicat de enzime și bionutrienți, oțetul de Kombucha determină o intensificare a metabolismului, accelerează digestia și stabilizează sucurile gastrice. Este folosit pentru refacerea florei intestinale, pentru combaterea spasmelor intestinale, pentru controlul constipației și pentru suprimarea balonării. În cazul persoanelor supraponderale, oțetul de Kombucha are un efect cert de eliminare progresivă a surplusului de lipide din celule. Prin asimilare, oțetul de Kombucha asigură un echilibru acido-bazic normal al sângelui, favorizează absorția calciului și potasiului, diminuează colesterolul rău, echilibrează tensiunea arterială, favorizează metabolismul glucidelor și contribuie la tratarea diabetului și a gutei. Oțetul de Kombucha deține certe valențe antiseptice, antibiotice și regeneratoare, fiind folosit cu succes în aplicații externe pentru ameliorarea și vindecarea rănilor, arsurilor, eczemelor, urticariilor etc. Pentru întinerirea pielii și părului se folosește o soluție apoasă, formată dintr-o parte oțet de Kombucha și o parte apă. Această soluție se aplică zilnic pe piele și pe păr, masând bine întreagă suprafața. După numai o săptămâna încep să apăra rezultate evidente. Pielea devine mai tânără și mai strălucitoare, iar părul se înviorează și căpăta naturalețe.
Se recomanda utilizarea otetului de kombucha in mod extres pentru insanatosirea microbiomului intestinal, in asociere cu Argintul coloidal.Utilizare 200 ml/zi simplu sau diluat cu apa, iar Argintul, 80 ml/zi.

Comentarii

Nu exista comentarii la acest produs.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga un comentaru.

Disclaimer: Descrierile si imaginile afisate au caracter ilustrativ si pot aparea diferente fata de produsul real, neconcordante sau erori de operare.

Asemanatoare cu OTET DE KOMBUCHA 1L