Marti , 28 Martie 2023
PSYLLIUM MEDICER 150 grame

PSYLLIUM MEDICER 150 grame

Psyllium este folosit pentru curatarea colonului, reducerea senzatiei de foame si pentru detoxifierea organismului.

In stoc: 99

18,00 LEI

Descriere PSYLLIUM MEDICER 150 grame

PSYLLIUM MEDICER

pulbere, in punga de 150 g

Psyllium este o planta Indiana; Se foloseste in medicina Ayurvedica (medicina indiana) pentru curatarea colonului : coaja semintelor, sub forma de pulbere foarte fina (nu tarate, forma grosiera). Psyllium este utilizat in medicina Ayurveda ca alternativa la terapiile de curatare ale tubului digestiv (care se faceau traditional prin voma si clisma).

Mod de actiune:

In tubul digestiv volumul lui creste fata de forma uscata, de aprox. 60 de ori, creeaza un gel fin, care patrunde prin toate pliurile mucoasei  colonului. Se incarca cu toxinele acumulate la acest nivel si elimina placa mucoida. Placa mucoida se formeaza in interiorul colonului la toti oamenii, datorita alimentatiei cu hrana prelucrata termic si saraca in fibre, care contine diferite toxine (pesticide, hormoni, antibiotice, coloranti sintetici, conservanti sintetici, etc), persoanele care au diferite afectiuni pentru care urmeaza tratamente medicamentoase. Placa mucoida contine mucus si resturi alimentare vechi si descompuse, care, in apa din colon, elimina toxine ce se absorb in sange si creeaza o stare de intoxicatie generala a organismului si un pericol de cancerizare in diferite parti ale organismului. Toxinele absorbite din colon ajung la ficat, care va trebui sa le neutralizeze. Astfel, ficatul va fi suprasolicitat, ceea ce, in timp, il va afecta, iar daca déjà are o suferinta, se va agrava boala respectiva. De aceea, recomandam Psyllium. Psyllium contine fibre solubile si fibre insolubile, contribuind la hranirea bacteriilor benefice din colon care contribuie la imunitatea organismului, la sinteza vitaminelor din grupul B si K.

Indicatii 

Se recomanda etapa de detoxificare, de curatare a colonului, cu administrare a 3 linguri de pulbere pe zi, timp de o luna si jumatate (5 pungute de pulbere). Se poate administra apoi zilnic numai o lingura permanent, timp cat mai lung, pentru indepartarea oricaror toxine. Se recomanda reluarea completa a curei de detoxifiere la 6 luni.

  1. persoanelor sanatoase, care vor sa-si mentina aceasta stare prin detoxificarea organismului.
  2. persoanelor constipate, care au folosit initial Psyllium lax pentru curatarea stratului grosier de pe colon
  3. persoanelor care consuma diferite medicamente, indiferent de boala pe care o are, consumatorii de alcool, tutun, sau care lucreaza in medii toxice, in scopul detoxifierii organismului
  4. celor cu valori crescute ale colesterolului si trigliceridelor si celor care utilizeaza grasimi nocive (margarina, prajituri din comert, grasimi animale) pentru a impiedica absorbtia lor din intestin in sange, deoarece Psyllium le inglobeaza si le elimina.
  5. in obezitate, utilizarea Psyllium in timpul mesei reduce cantitatea de alimente consumata prin crearea starii de satietate.

Se recomanda cantitati mai mici femeilor insarcinate la inceputul sarcinii si sa nu utilizeze in sarcini avansate ; este foarte indicat dupa nastere, asociat cu multe lichide.

Mod de administrare : Se pune intr-un castronel o lingura de pulbere de Psyllium, peste care se adauga 1-1,5  cana de suc de fructe, ceai aromat la temperatura camerei (nu fierbinte, pentru ca pulberea se va intari imediat), lapte batut (nu foarte dens). Se amesteca aceasta compozitie si se mananca imediat (daca se adauga o cantitate mai mare de lichid, compozitia se poate bea). In timpul folosirii Psyllium se recomanda consumul a cel putin 2 litri de lichide pe zi . In cazul persoanelor constipate se recomanda 2,5 litri pe zi, iar pentru cei cu stare de diaree, numai 1,5 litri pe zi. Se poate administra copiilor, 1 lingurita de pulbere de 3 ori pe zi.

Nu sunt reactii adverse, pulberea nu se absoarbe din intestin.

AVERTIZARE: o ora inaintea utilizarii Psyllium si o ora dupa acesta nu se foloseste nici un medicament sau supliment alimentar, nu se mananca, deoarece Psyllium le poate ingloba si astfel le antreneaza in eliminare si se pierd. Nu se administreaza ulberea uscata pe limba !!!.

Persoanele care au probleme de constipatie, li se recomanda initial Psyllium lax, pentru a scoate partea grosiera mai intai.

Comentarii

Nu exista comentarii la acest produs.

Trebuie sa te loghezi pentru a putea adauga un comentaru.

Disclaimer: Descrierile si imaginile afisate au caracter ilustrativ si pot aparea diferente fata de produsul real, neconcordante sau erori de operare.

Asemanatoare cu PSYLLIUM MEDICER 150 grame

276923573793695